Traiteur
VERANDERDE OPENINGSUREN
EEN FIJNE KERST EN EEN GESLAAGD 2026
WIJ DANKEN U VOOR UW TROUW BEZOEK AAN DE WALVIS
U KUNT BESTELLEN VANAF 14/11/2025
BESTEL BEST IN DE WINKEL!
MAAR U KAN OOK BESTELLEN VIA HET BESTELFORMULIER OP DE WEBSITE
ELKE BESTELLING KRIJGT EEN NUMMER EN EEN AFHAALUUR
DAT HEEFT U NODIG BIJ AFHALEN
BESTELLINGEN WORDEN AFGESLOTEN VAN ZODRA
ONS MAXIMUM BEREIKT IS
OPGELET
WIJ HEBBEN EEN BEPERKT TRAITEURAANBOD VANAF 17/12/2024
INFORMEER U TIJDIG IN DE WINKEL OVER DE MOGELIJKHEDEN.
OP 24/12 EN 31/12 ZIJN WIJ GEOPEND VOOR BESTELLINGEN VANAF 8.00U
VOOR VRIJE VERKOOP VANAF 9.30U
BEKIJK HET AANBOD EN ONZE AGENDA OM TELEURSTELLING TE VOORKOMEN
DE WALVIS ZAL OOK GESLOTEN ZIJN VAN:
01/01/2024 t/m 06/01/2024
VERGEET VOORAL UW DUBBEL VAN UW BESTELLING NIET BIJ AFHALEN!
FREEK, CORNELIS EN HET WALVISTEAM
AGENDA
-VRIJDAG 19 DECEMBER: OPEN (AANBOD: GEEN TRAITEUR, VERSE VIS, GEROOKTE VIS, OESTERS EN KREEFTEN)
-ZATERDAG 20 DECEMBER: OPEN (AANBOD: GEEN TRAITEUR, VERSE VIS, GEROOKTE VIS, OESTERS EN KREEFTEN)
-ZONDAG 21 DECEMBER: GESLOTEN
-MAANDAG 22 DECEMBER: GESLOTEN
-DINSDAG 23 DECEMBER: GESLOTEN
-WOENSDAG 24 DECEMBER: OPEN (AANBOD: ENKEL UIT DE TRAITEURSLIJST, VERSE VIS, GEROOKTE VIS OESTERS EN KREEFTEN)
-DONDERDAG25 DECEMBER: GESLOTEN
-VRIJDAG 26 DECEMBER: GESLOTEN
-ZATERDAG 27 DECEMBER: GESLOTEN
-ZONDAG 28 DECEMBER: GESLOTEN
-MAANDAG 29 DECEMBER: GESLOTEN
-DINSDAG 30 DECEMBER:
-WOENSDAG 31 DECEMBER: OPEN (AANBOD: ENKEL UIT DE TRAITEURSLIJST, VERSE VIS, GEROOKTE VIS OESTERS EN KREEFTEN)
JAARLIJKS VERLOF VAN 1 JANUARI 2025 TOT EN MET 6 JANUARI 2025
DE OVERIGE DAGEN ZAL ONZE PLOEG HARD AAN HET WERK ZIJN ACHTER DE SCHERMEN. WIJ DANKEN U VOOR UW BEGRIP EN WILLEN ONS NU AL EXCUSEREN VOOR EVENTUELE ONGEMAKKEN.
FEESTMENU
VOORGERECHT
TATAKI VAN ZALM
met wakame, nori en basilicum
SOEP
OKAÏDO-CRÈME
met gerookte forel en peterselie-olie
TUSSENGERECHT
TONGFILET MET SINT-JACOBSVRUCHT
ravioli met goudbrasem, portobello-crumble en kreeftensaus
HOOFDGERECHT
ZEEBAARSFILET IN FINE-CHAMPAGNE
Gekarameliseerde wintergroenten, shiitake en butternut-puree
AFHALEN:
Vanaf 12u00
Meebrengen van plooibak aangeraden
Aperitieven
Met gerookte zalm
Met grijze garnalen vulling
Met verse zalm, mozzarella en basilicum
Met Gerookte zalm en grijze garnalen
Met gezouten ansjovis
in oosters jasje (glutenvrij)
Met mousse van zalm
Met mousse van gerookte paling
Soepen
Op basis van tomaten, fijne groenten, stukjes vis, schelp-en schaaldieren
Glutenvrij
1 liter goed voor 3 borden
Van verse Noordzeegarnalen
Glutenvrij
1 liter goed voor 3 personen
Koude voorgerechten
In peper, dille en akuavit gemarineerde zalm
in fijne sneden gesneden
Sinds november 2015 roken wij onze Schotse zalm zelf op beuk
De oude traditionele manier.
Japans gemarineerd rauw zalmhaasje
in sashimi gesneden
Warme voorgerechten
Rockefeller oyster
Met kabeljauw, zalm en grijze garnalen
Met St.-Jakobsvrucht, langoustine en Noordzeegarnaal
ravioli met zeebrasem, portobello-crumble en
kreeftensaus
Warme hoofdgerechten
Met verse seizoensvis, aangepaste zeevruchten en een halve kreeft
Met croutons en rouille
AFHALEN VANAF 11.00U
Met de saus van de kreeft Armoricaine en de groenten van kreeft à la nage.
AFHALEN VANAF 11.00U
(4 filets per persoon)
In Normandische saus
AFHALEN VANAF 11.00U
Gekarameliseerde wintergroenten, shiitake en butternut-puree
Garnituur bij warme hoofdgerechten
Knapperige seizoensgroentjes
Duchesse aardappel of aardappelpuree of gratin Dauphinois
Onze koude schotels
Duo van gestoomde en gerookte zalm op een bed van sla, gegarneerd met gambas, ongepelde garnaal en winters slaatje
3 koude sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 13.30U
Gestoomde zalm in combinatie met gerookte zalm, gerookte heilbot, gemarineerde zalm, gerookte paling, gerookte forel.
Gegarneerd met gambas, ongepelde garnalen en salade.
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 14.00U
Kreeft van 650/750 gram.
gegarneerd met gambas, ongepelde garnaal en winters slaatje
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 15.00U
6 creuses, gamba, scampi, black tigergarnaal, ongepelde garnaal,
langoustine, wulken, kreukels, krab en halve kreeft per persoon
3 sauzen inbegrepen
AFHALEN VANAF 16.00U
Fondue en Gourmet
Omvat per persoon
50 gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht.
1 liter huisgemaakt fumet/4 personen (glutenvrij)
Dillesaus en huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijnsaus (warm saus, glutenvrij)
Dagprijs afhankelijk van het seizoen
Omvat per persoon
50gr zalm, 1 tongfilet, 50gr lottefilet, 2 scampi, 2 gamba's, 50gr tonijn, 1 langoustine en 1 St.-Jakobsvrucht
Dillesaus, huisgemaakte verse tartaar (koude sauzen)
Getomateerde witte wijn saus (warme saus, glutenvrij)
Dagprijs afhankelijk van het seizoen
KAVIAAR
WHITE LABEL
Kaviaar van de Acipencer gueldenstaedtii of Russische steur.
Licht gezouten met subtiele toetsen van zee-egel en noten.
Zeer rijke smaak zonder uitgesproken secundaire smaken.
Aquacultuur uit Lombardije
30 gr
WHITE LABEL
50 GR
Wij selecteerden voor u onze drie favoriete soorten kaviaar uit het assortiment van Imperial Heritage. Een degustatie pakket omvat de soorten “Heritage” (Witte steur, Transmontanus) “Trésor” (Siberische steur, Baeri) en “Oscietra Royal” (Siberische oscietra, Gueldenstaedtii).
PARELMOEREN KAVIAARLEPELTJE INBEGREPEN
SCHELP EN SCHAALDIEREN
KRAB / LEVEND OF GEKOOKT
LANGOUSTINES / GEKOOKT
LANGOESTEN / LEVEND OF GEKOOKT
SCAMPI RAUW/ GEKOOKT
GAMBAS RAUW / GKOOKT
ONGEPELDE GARNALEN
ALLES TE VERKRIJGEN IN VERSCHILLENDE MATEN
DAGPRIJS
- ZEEUWSE CREUSE Herkomst: Grevelingenmeer, Oosterschelde Zeeland
- SPÉCIALES MÓR Herkomst: Ierland
- SPÉCIALE DES CLAIRES 'Á VOLANT' Herkomst: Frankrijk, Normandië
- SPECIALES GILLARDEAU Herkomst: o.a. Frankrijk Charente-Maritime, Marennes Oléron
BELONS OF PLATTE OESTERS
- ZEEUWSE 3/00-4/00-5/00
Smaak: Zilt en zoet. Romige smaak met een verfijnde beet. Intens maar ook delicaat.
Dagprijzen
Oesters worden bij ons zonder meerprijs gekraakt bij afhalen
Mosselen Bouchot Normandië
Palourdes/Vongole Verace
Scheermessen
DAGPRIJS